Vælg en varmepumpe, som passer til rummets størrelse

Stor udendørs varmepumpe
Vælg en varmepumpe, som passer til rummets størrelse
Henrik Andersen
-
21/12/2022
-

Du har besluttet dig for at udskifte din nuværende varmekilde til en varmepumpe. Så langt, så godt. Men hvilken model skal du så vælge? Svaret afhænger af flere forskellige faktorer, men det er først og fremmest vigtigt, at du vælger en, som passer til rummets størrelse. Her følger en række gode råd til at vælge rigtigt, når du skal have installeret en varmepumpe. Vil du vide mere om priser på en luft til vand varmepumpe, så se her.

Først skal du vælge den rigtige varmepumpe

Du har måske hørt om de forskellige typer af varmepumper før, men det er ikke sikkert, at du ved, hvilken type du skal vælge til netop dit hjem. Derfor skal du starte med at finde ud af, hvilken type varmepumpe som opfylder dine konkrete behov. Der er samtidig forskel i forhold til prisen på de enkelte varmepumper.

Vælg mellem følgende varmepumper:

  • Jordvarme: Et jordvarmeanlæg er den dyreste løsning, men det er også den mest effektive. Den kan forsyne hele boligen med varme – og den kan også give gulvvarme, hvilket er mere end, hvad de øvrige varmepumper er i stand til.
  • Luft-til-vand-varmepumpe: Hvis du leder efter en varmepumpe, som også kan opvarme vandet til radiatorer og brugsvandet, så er en luft-til-vand-varmepumpe den rigtige løsning, og den befinder sig prismæssigt i midten.
  • Luft-til-luft-varmepumpe: Den mest simple form for varmepumpe er luft-til-luft-modellen, som primært egner sig til mindre fritidsboliger eller til enkelte rum, hvor den fungerer som supplement.

Når du har sat dig ind i, hvad der definerer de enkelte modeller, kan du forhåbentlig nemmere vurdere, hvilken type der passer til netop dit hjem. Det giver dig mulighed for at vælge den helt rigtige varmepumpe, som samtidig befinder sig indenfor dit budget. Du kan også se en oversigt over de bedste varmepumper her.

Vælg en varmepumpe, som matcher rummet

Hvis du vil være sikker på, at du får noget ud af din varmepumpe, så er det ikke ligegyldigt, hvilken størrelse du vælger. Du skal vælge en model, som passer til rummets størrelse, og det betyder, at den hverken må være for stor eller for lille. Vælger du en for lille varmepumpe, så kan den ikke varme hele rummet op.

Vælger du derimod en varmepumpe, som er for stor, så risikerer du, at du bruger flere penge end højst nødvendigt på at varme rummet op – og så ryger en del af grundlaget for at få en varmepumpe til at starte med, da den gerne skulle være en billigere løsning end din eksisterende varmekilde.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!