Har du fået varmepumpe i et ældre hus, så overvej også en hulmursisolering

Murstensmur
Har du fået varmepumpe i et ældre hus, så overvej også en hulmursisolering
Henrik Andersen
-
11/10/2022
-

Hvis du ønsker, at din bolig skal være så energivenlig som mulig, så kan det være en god idé at udskifte varmekilden med en moderne én af slagsen – eksempelvis en varmepumpe. Det gælder især, hvis der er tale om en bolig af ældre dato. Vil du have det maksimale ud af varmepumpen, så kan det betale sig at få isoleret hulmuren. Bliv klogere her.

Få en bedre økonomi med varmepumpe og hulmursisolering

Regeringen har besluttet, at alle oliefyr i landet skal udfases, hvilket betyder, at der er god grund til at investere i en varmepumpe. Alt sammen er en del af den grønne omstilling, som vi i Danmark står overfor. Der er energi at spare, og derfor er der også penge at spare, når du får installeret en varmepumpe.

Har du eksempelvis et oliefyr derhjemme, så kan du spare op mod halvdelen af din varmeregning, hvis du vælger en varmepumpe. Som det er på nuværende tidspunkt, så forurener et oliefyr ikke alene – det er heller ikke særligt effektivt, når det kommer til din varmeregning, som ofte løber op i uhørte summer.

Det er derfor en god idé at du overvejer en anden varmekilde, så du både kan spare på energien og samtidig få mere ud af dine energikilder, samtidig med at du sparer penge. Hvis du vil have det maksimale ud af din varmepumpe, når du bor i en ældre bolig, så bør du samtidig få foretaget en hulmursisolering. Læs om hulmursisolering her.

Hvorfor vælge en varmepumpe?

En varmepumpe er en installation i boligen, som tager den energi, der er i varmen fra omgivelserne, hvorefter denne omdannes til varme indenfor. Det gør den uden at spilde energien undervejs. Vælger du en luft til vand-varmepumpe, så kan den samtidig forsyne boligen med varmt brugsvand samt til radiatorer, bad og lignende.

Du kan vælge varmepumper i mange varianter, og det behøver ikke at være varmt udenfor, før de virker. Selv i de kølige vintermåneder er varmepumpen i stand til at tage varmeenergien og opvarme boligen med den. Det samme gælder for alle typer af varmepumper, og de fungerer, selvom der er minusgrader.

Alt tyder på, at varmepumper efterhånden bliver allemandseje, hvilket især gør sig gældende på landet, hvor fjernvarmenettet ikke når ud. Der findes mange andre metoder, men det er ikke altid en lige så effektiv løsning, og ofte er de også langt mindre miljøvenlige, hvilket ligeledes kan have indflydelse på dit valg.

Copyright 2024 - Pilanto Aps