Energioptimering: Så meget skal du betale for at få installeret en varmepumpe

Stor varmepumpe
Energioptimering: Så meget skal du betale for at få installeret en varmepumpe
Henrik Andersen
-
21/12/2022
-

Der er flere forskellige faktorer, som har indflydelse på, hvor meget du skal betale for at få installeret en varmepumpe. Den endelige pris afhænger eksempelvis af, hvilken varmepumpe du investerer i, samt hvor meget du selv gør. Du kommer dog ikke udenom, at du ofte får behov for at alliere dig med en professionel fagperson. Bliv klogere herunder eller læs mere om priser her.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Når du har besluttet dig for, at du vil have installeret en varmepumpe i dit hjem, skal du efterfølgende tage stilling til, hvilken varmepumpe du skal vælge. Her har du mange forskellige valgmuligheder, og dit valg bør blandt andet afhænge af, hvilken form for varmepumpe der egner sig bedst til netop dit hjem.

Det er dog ikke udelukkende modellen, som er afgørende. Selvom du vælger den bedste varmepumpe fra en varmepumpe test, som kommer du ikke langt, hvis din varmepumpe ikke har en størrelse, som gør, at den er i stand til at opvarme din bolig. Derfor skal du altså vælge en varmepumpe, som passer til dit hjem.

Hvad koster en varmepumpe?

Du kan vælge mellem flere former for varmepumper, og alle udgaverne varierer i pris. Overordnet set findes der tre forskellige former for varmepumper, som du kan få til dit hus. Den første er et jordanlæg, som er den mest effektive, men dog også den dyreste og mest avancerede, når det kommer til installationen.

Hvis du skal have installeret et jordanlæg, så skal du have minimum 400 kvadratmeter jord til rådighed, men gerne mere end det. Her skal du regne med, at du skal betale mellem 70-150.000 kr. i forbindelse med indkøb og installation. Der er dog også andre modeller, som koster væsentligt mindre.

Vand-til-vand er den billigste varmepumpe

Vælger du eksempelvis en luft-til-vand-varmepumpe, som kan du slippe med 60-80.000 kr. Her kan du opvarme brugsvandet i din bolig samt vand til radiatorer og lignende. Den billigste løsning er vand-til-vand-varmepumpen, som koster væsentligt mindre, men den er også mere simpel.

Den fungerer primært som supplement til den øvrige opvarmning i boligen, men hvis du kun har et lille behov, så kan du godt bruge den som den primære opvarmningskilde. Det gælder eksempelvis, hvis du skal opvarme en kolonihave, et sommerhus eller en anden type fritidsbolig, som ikke fylder det store.

Copyright 2024 - Pilanto Aps